Agile transition fine-tuner’ Arno Korpershoek begint met zijn onderneming Agile Sensing een strategische samenwerking met het StoryConnect.
Rotterdam, 15-11-2019: StoryConnect ontwikkelt concepten en diensten op basis van participatieve en vaak ook narratieve management-, consultancy- en onderzoeksmethoden. Leren en verbeteren op basis van ervaringen. Agile Sensing past die onderzoeksmethoden toe tijdens het begeleiden van agile organisatieveranderingen.
De nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat de specifieke doelgroep in de markt op de juiste manier tegemoet kan worden getreden en volledig kan worden ondersteund. Daarnaast kan de agile community hierdoor gebruikmaken van doorlopende innovatieve ontwikkelingen in methoden en apps.
Marco Koning: “Wij maken bij StoryConnect een slimme combinatie van kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Werken met ervaringen houdt in dat je gelijktijdig kwalitatieve informatie (de ervaring) en kwantitatieve data (vragen over de ervaring, de context en de verteller) in kaart brengt. Dat zie ik als een groot voordeel.
In werken met ervaringen, vertellen mensen wat ze jou willen vertellen. Gericht op dat wat zij meemaken, zodat je inzicht kan vergroten en verbeteracties kan ontwikkelen. Daarmee is werken met ervaringen een veranderaanpak, meer dan een vorm van onderzoek.”
Welke winst kun je behalen als je agile sensing toepast?
“Het mooie van agile sensing is dat je continu de informele onderstroom op de werkvloer binnen een organisatie kunt voelen en monitoren. Bij een organisatieverandering is het belangrijk dat je hele kleine stapjes zet, en steeds blijft afstemmen met de mensen om je heen. Door te luisteren naar wat zij meemaken. Die ervaringen verzamelen wij doorlopend met de techniek van het agile sensing. Je neemt niet alleen de werkwereld van je medewerkers mee, maar hun belevingswereld als geheel. Wie op deze manier goed werkt met verhalen en agile sensing vergroot de kans op succes van een verandering. Een belangrijk neven effect is dat we op deze manier de snelheid van de verandering aanpassen aan de verandersnelheid van de organisatie. Hiermee realiseren we een natuurlijke en niet-disruptieve verandering.”